به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت، این نشست با حضور عباس بهشتی مشاور وزیر نفت در امورعراق، محسن خجسته مهر معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مهدی صفری معاون اقتصادی وزیر امور خارجه و همچنین باسم محمد خضیر معاون وزیر نفت عراق در امور اکتشاف و جمعی از مدیران و کارشناسان دو طرف روز چهارشنبه (یکم تیرماه) در تهران برگزار شد.
محسن خجستهمهر در این نشست با بیان اینکه همه تلاش ما این بوده است که در زمینههای مختلف نفت، گاز و توسعه روابط اقتصادی دو کشور گام برداریم، تصریح کرد: زمان آن فرا رسیده است ایران و عراق برای همکاری در زمینه فعالیتهای نفتی و گازی و بخشهای علمی، فناوری و آموزشی گامهای عملی بردارند.
وی با اشاره به اینکه ایران و عراق ظرفیت بالایی در منطقه و جهان دارند و دو کشور پرنفوذ و صاحب صلاحیت در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هستند که باید همکاریهای مجدانه برای تأمین امنیت پایداری انرژی در منطقه انجام دهند، تصریح کرد: برای تأمین امنیت پایدار انرژی مستلزم همکاری در بخشهای مختلف تولیدی و علمی هستیم.
معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه ایران در مجموع ذخایر نفت و گاز جهان در جایگاه نخست قرار داد، افزود: جمهوری اسلامی دارای ۴۰۰ مخزن نفت و گاز است که بعضی از این مخازن در مرز ایران و عراق قرار دارد.
خجستهمهر ظرفیت کنونی تولید نفت ایران را حدود ۴ میلیون بشکه در روز و گاز را یک میلیارد مترمکعب در روز اعلام کرد و ادامه داد: برای رساندن ظرفیت تولید نفت خام به حدود ۶ میلیون بشکه در روز در هشت سال آینده به ۹۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری و برای رساندن ظرفیت تولید گاز به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب به ۷۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز است.
وی با بیان اینکه مایلیم بخشی از این سرمایهگذاری از همکاری مشترک با عراق محقق شود، تصریح کرد: امروز فرصت مغتنمی است تا در زمینههای اکتشاف، استخراج و تولید همکاری مشترک داشته باشیم. ما ساختارهای اکتشافی پرشمار از شمال میدان نفتشهر تا جنوب آبادان در مرزهای مشترک با عراق داریم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به توان ایران در بخش خدمات فنی و مهندسی اشاره کرد و با بیان اینکه ما آمادگی داریم در زمینههای مختلف زمینشناسی، مطالعات مخازن نفت و گاز، انجام لرزهنگاری و حفاریهای اکتشافی با عراق همکاری داشته باشیم، افزود: ایران حدود ۱۴۰ دکل حفاری دریایی و خشکی دارد.
خجستهمهر یکی دیگر از زمینههای همکاری ایران و عراق را در بخش آموزش و انتقال فناوری بیان کرد و گفت: دانشگاه صنعت نفت آماده بورسیه کردن دانشجویان عراقی است.
بررسی توسعه یکپارچه میدانهای مشترک نفتی ایران و عراق
مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه نیز در این نشست به بررسی همکاریهای دو کشور بهویژه در حوزه انرژی اشاره و اظهار کرد: تشکیل این کارگروه مشترک را به فال نیک میگیریم و امیدواریم در مورد مسائل حوزه انرژی تصمیمهای خوبی داشته باشیم.
وی تشکیل کارگروه مشترک همکاریهای نفتی ایران و عراق را نقطه عطفی برای همکاریهای انرژی بهویژه در نقاط مشترک مرزی دانست و افزود: امیدواریم موضوع توسعه یکپارچه میدانهای مشترک نفتی که چند سالی است مطرح شده امروز به نتیجه برسد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ادامه داد: امیدواریم در قالب صورتجلسه همکاری (MOM) یا یادداشت تفاهم (MOU) مسائل دو طرف حل شود.
لزوم تهیه و تدوین نقشه راهی برای گامهای آینده و اهداف ایران و عراق
باسم محمد خضیر معاون وزیر نفت عراق در امور اکتشاف نیز در این نشست با بیان اینکه در این دیدار مهم باید نقشه راهی برای گامهای آینده و اهداف دو کشور تهیه شود، گفت: موضوع مهم دیگر فناوری و تولیدات فنی ایران است، برای نمونه این کشور هماکنون در بسیاری بخشها همچون کابل برق، لوله و اتصالات و فناوریهای روزآمد توانایی بالایی دارد که قابلیت انتقال آن به ما وجود دارد.
وی افزود: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران موضوع آموزش و انتقال فناوری و تجهیزات فنی را در صحبتهای خود مورد تأکید قرار دادند، موضوع انتقال تخصص و فناوری بسیار مهم است و باید بتوانیم در این زمینه همکاری کنیم.
معاون وزیر نفت عراق در امور اکتشاف اظهار کرد: مهمترین نکتهای که فعلاً برای مسئولان صنعت نفت عراق اهمیت دارد توسعه همکاریها و نتیجه گرفتن از همکاری با تعامل است، امیدواریم این سفر آغازی برای همکاریهای گستردهتر بهویژه در بحث علمی و فنی در پروندههای باقیمانده بین دو کشور باشد.
آلبوم تصاویر