اخبار


آنچه از چای سفید نمی‌دانید

09:361399/4/14

نتایج یک مطالعه نشان داد که چای سفید می‌تواند قند و چربی خون بالای ناشی از دیابت را در موش‌های صحرایی کنترل کند.





دیابت یک اختلال متابولیکی است که با افزایش قند خون سپس نقص در ترشح انسولین، مقاومت به انسولین یا هر دو ایجاد می‌شود. این بیماری در ایران در راس بیماری‌های غیرواگیر قرار دارد و سازمان جهانی بهداشت از آن به عنوان اپیدمی خاموش یاد می‌کند. دیابت ششمین عامل مرگ‌ومیر در دنیا به حساب می‌آید و سالانه چهار میلیون نفر در دنیا به خاطر این بیماری از دنیا می‌روند.

پژوهشگران این مطالعه می‌گویند: «چای سفید به دلیل داشتن «کاتچین» در کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید خون و افزایش کلسترول خوب (HDL-C) موثر است. بنابراین می‌تواند برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی مفید باشد.»

کاتچین چای سفید ترکیبی فلاونوئیدی است که مطالعات زیادی روی آن انجام گرفته است و اثرات مفید آنتی‌اکسیدانی، حفاظت از تخریب توسط رادیکال‌های آزاد شامل سوپراکسید، پراکسیل و اکسیژن منفرد را بر عهده دارد. کاتچین موجود در چای سفید، فعالیت لیپاز پانکراسی (آنزیم مسئول هضم چربی‌ها) را مهار می‌کند. در نتیجه شکستن چربی و تبدیل آن به اجزای قابل جذب با سرعت بسیار کمتری انجام می‌شود.


 

نسخه قابل چاپ